Търговската верига  Lidl, част от Schwarz Group, започна изграждането на логистичен разпределителен център в Босна и Херцеговина. Инвестицията на ритейлъра е на стойност €100 милиона, като той ще се намира в град Киселяк, съобщават от местната община, цитирани от SeeNews.

Новият обект ще е с площ от 60 000 кв.м ще бъде изграден в бизнес зоната Azapovici. Този амбициозен проект представлява най-голямата инвестиция на компанията в страната до момента. Германският инвеститор създаде дъщерно дружество в Босна - Lidl BH, през 2021 г., според регистъра на бизнес субектите на Босна и Херцеговина. В Югоизточна Европа Lidl вече присъства в България, Румъния, Сърбия, Хърватия и Словения.

В големи и малки градове: Lidl открива поне 8 нови магазина в България през 2024 г.

В големи и малки градове: Lidl открива поне 8 нови магазина в България през 2024 г.

Разкриват се близо 200 нови работни места

Обширното съоръжение ще бъде оборудвано с най-съвременна технология, системи за автоматизация и логистично оборудване за рационализиране на мащабни операции. 

"Използвайки нашия глобален опит, този проект ще има ключова роля за разширяването на компанията на босненския пазар", подчертава тенералният директор на Lidl за Босна и Херцеговина - Толян Папайорджи.

Снимка 608394

Източник: Лидл България

Инвестицията на Lidl в Киселяк е важна стъпка в ангажимента на компанията към босненския пазар, допълвайки съществуващото й съоръжение в Биелина и текущите строителни проекти в Сараево и други градове в страната.

Lidl планира над 120 млн. евро инвестиции в Гърция

Lidl планира над 120 млн. евро инвестиции в Гърция

Веригата е в южната ни съседка още от 1999 г.