ScaleFocus, една от най-големите български IT компании, откри нов офис в Пловдив. Новото работно място ще бъде в "Каменица Офис Парк", посочват от дружеството.

Общата площ на новото офис пространство е около 1 200 квадратни метра, като с оглед на планирания растеж, то ще нарасне до 1800 кв. метра през юни.

В пловдивския офис ще работят над 100 софтуерни инженери, а планът е до края на 2020 г. броят им да бъде удвоен. Основните профили, които ScaleFocus търси да наеме като специалисти са в областите на: Java, Salesforce, .NET, Front-End, Quality Engineering.

ScaleFocus е една от първите софтуерни компании, която стъпва в Пловдив през ноември 2014-а година.

В края на миналата година стана ясно, че компанията ще инвестира и €45 милиона в Северна Македония през следващите пет години. Тя планира да наеме и около 300 души.

Според бизнес плана компанията ще даде €34 милиона за заплати за 300 софтуерни инженери, над €6 за данъци и над €3 милиона за наем на офис площи. Първоначално в офиса в Скопие ще работят 85 души, а техният брой ще бъде постепенно увеличаван.

Компанията ще вложи и €2 милиона за създаването на център за развитие и обучение на таланти.

ScaleFocus, която престижното британско издание Financial Times нареди сред 1 000-те най-бързо развиващи се компании в Европа, има над 1 000 служители в България. Основана през 2012 г., днес тя има офиси и в САЩ, Великобритания, Швейцария и Германия. 200 от компаниите в класацията Fortune 500 са нейни клиенти.

В България дружеството има офиси в София и Пловдив, а наскоро откри и развойни центрове в Бургас и Варна.

През май т.г. екипът на българския стартъп "Центроида" (Centroida) се присъедини към ScaleFocus. Centroida специализира в блокчейн, облачни технологии, изкуствен интелект и машинно обучение и е обявена за "Технологичен стартъп на годината".

През 2018 г. IT компанията придоби и 100% от софийското дружество Upnetix - една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения.