"Волво Груп България" откри още един център за сервизиране на камиони Volvo и Renault - във Велико Търново. Инвестицията надхвърля 660 хил. лева, съобщиха от компанията, а с него сервизната мрежа на дружеството в България вече разполага с пет бази. Общата сума, вложена в тях, е над 12 млн. лева.

В сервизния център ще се извършва обслужване и ремонт на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Базата разполага с две проходни клетки, моноколонни подемници с капацитет 30 тона и мобилен двутонен кран за демонтаж на възли и агрегати. Ситуирана в Килифарево, тя е в непосредствена близост до Околовръстния път на Велико Търново, с лесен и бърз достъп за клиентите.

Капацитетът на обслужване е над 2000 камиона годишно, като ще може да се работи по 4 до 6 автомобила едновременно. Клиентите могат да разчитат на екип от квалифицирани специалисти и мобилна група. Складовата база ще разполага с широка наличност на резервни части и възможност за експресни доставки.

Volvo Group Bulgaria инвестира 3 милиона лева в сервизен център край Пловдив

Volvo Group Bulgaria инвестира 3 милиона лева в сервизен център край Пловдив

Предстои изграждането и на база във Велико Търново

Откриването на новия сервизен център във Велико Търново е поредната стъпка в развитието на мрежата на "Волво Груп България" и увеличаване на капацитета й. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

През 2017 заработи и новият център на "Волво Груп България" в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През пролетта на 2018 година бе направена и първата копка на нов модерен сервизен център в Пловдив, който ще заработи през 2019 година, а компанията продължава да работи по проекта за по-нататъшно разширяване на мрежата.