За пета поредна година, BILLA България подкрепя дейността на "SOS Детски селища България". В периода юли-август 2021 г. търговската верига е домакин на доброволческа акция за събиране на дарения в подкрепа на приемната грижа у нас. Представители на организацията ще предоставят информация за каузите на организацията на територията на девет филиала в град София, a всеки клиент на търговската верига при желание ще може да подкрепи дейностите на "SOS Детски селища България" като стане SOS Приятел с регулярни месечни дарения.

Посетителите в ключови магазини на BILLA в столицата могат да осъществят пряк контакт с представител на "SOS Детски селища България" и да допринесат за осигуряването на щастливо детство в семейна среда на повече деца в страната, в часовия диапазон 11:00 и 20:00 ч., както следва: до 2 август, 2021 г. - в емблематичната "BILLA на България" на бул. "България" 55, в периода 3-6 август - в магазина на ул. "Сан Стефано" №22, между 2 и 12 август - във филиала в Mall Bulgaria, в периода 7-12 август - на ул. "Житница" №5А и до 12 август - в магазина на ул. "Софийски герой" №4. От началото на месец юли до днес, доброволчески акции, като част от партньорството, се осъществиха успешно в четири други обекта на веригата, разположени в жк "Младост" 4, жк "Люлин" и централната част на града.

"Горди сме от факта, че "SOS Детски селища България" ни отличиха като дългогодишен и верен партньор, защото това признание ни мотивира да продължаваме съвместно да търсим решения в полза на по-доброто бъдеще на младите хора в страната. За период от 5 години компанията ни е отделила близо 67 000 лв. в подкрепа на каузите на организацията.

С отварянето на вратите на търговските обекти за дарителски акции, BILLA България съдейства за обществено разпознаване на значимостта на каузите и необходимостта от широка подкрепа", сподели Норберт Мисбрандт, Изпълнителен директор на BILLA България.