Технологичните гиганти поеха ангажимент за затягане на мерките за киберсигурност след среща с президента на САЩ Джо Байдън.

Неотдавна Байдън издаде изпълнителна заповед, която гласи, че американските агенции трябва да използват двуфакторна автентикация, което може да помогне за предотвратяване на кибератаки, съобщи CNBC.

Google обяви, че ще инвестира повече от 10 милиарда долара в сферата на киберсигурността в рамките на пет години и ще обучи 100 000 американци за ИТ поддръжка и анализ на данни чрез своя програма.

България би могла да е конкурентоспособна в цифровия сектор и киберсигурността

България би могла да е конкурентоспособна в цифровия сектор и киберсигурността

2021 година ще донесе икономическо възстановяване, но Европа ще е големият губещ, смята Даниел Грос

Microsoft се ангажира с инвестиция от 20 милиарда долара за пет години. Инвестицията ще е в по-модерни инструменти за сигурност според изпълнителният директор Сатя Надела. Той добави, че Microsoft ще инвестира 150 милиона долара, за да помогне на правителствените агенции да подобрят системите си за сигурност. Компанията влага 1 милиард долара годишно за киберсигурност от 2015 г.

IBM че ще обучава 150 000 души за придобиване на умения в сферата на киберсигурността. Изпълнителният директор на IBM Арвинд Кришна заяви, че киберсигурността е "въпросът на десетилетието". По думите му трябва има повече координация между публичния и частния сектор.

Amazon Web Services планира да предостави на клиентите с акаунти безплатни устройства за удостоверяване, за по-добра защита данните им.