Китайският гигант в е-търговията Alibaba Group Holding е уволнил мениджър заради обвинения за сексуално посегателство. Собственикът на AliExpress ще създаде нови политики, които трябва да предотвратят подобни случаи в бъдеще, заяви главният изпълнителен директор Даниел Джанг, пише Reuters. Мениджърът, който е работил в подразделението, което доставя хранителни стоки от местни супермаркети, е "уволнен и никога няма да бъде нает отново", казва директорът. Полицията разследва случая.

През уикенда пострадалата служителка публикува разказ от 11 страници във вътрешната мрежа на Alibaba, в който разказва, че супервайзърът ѝ и клиент са я насилили по време на бизнес пътуване. Тя обвинява и останалите мениджъри, които не са предприели нищо.

Джанг посочва, че президентът и директорът на отдел "Човешки ресурси" в подразделението също са напуснали заради инцидента.

В разказа на жертвата се подчертава, че мениджърът ѝ е наредил да пие алкохол по време на пътуването. Джанг заяви, че Alibaba се противопоставя на "грозната култура на принудителното консумиране на алкохол".