Европейската компания Central European Media (CME), в която влиза и медийната група на българската bTV, потвърди, че не се е отказала от продажбата на част от бизнеса си.

След заседание на борда от компанията обявиха в понеделник, че продължават "да разглеждат стратегически алтернативи, включително възможна продажба на част от бизнеса", пише Market Watch. Освен у нас CME притежава телевизионни канали на още няколко пазара в Централна и Източна Европа - Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

От официалното съобщение на дружеството става ясно, че бордът на директорите е взел решение за създаването на специален комитет, който да ръководи процеса по оценяването на различните стратегически възможности.

Time Warner в преговори с купувачи за бизнеса си в Източна Европа
Обновена

Собственикът на bTV готви още продажби на телевизии в Централна и Източна Европа

Властите в САЩ обаче блокираха придобиването на Time Warner от AT&T

"Това може да включва, заедно с други неща, продажбата на част или на цялата компания, обединяването с друг стратегически партньор, рекапитализация или продължаване на изпълнението на дългосрочния бизнес план на CME. AT&T, който е най-големият акционер в CME, подкрепа плана за преразглеждане на стратегическите алтернативи", се казва в съобщението.

През 2017 година гигантите Time Warner и AT&T обявиха, че ще се обединят. Тогава стана ясно, че групата ще трябва да се откаже от част от активите си, за да може да бъде осъществена сделката, изчислявана на десетки милиарди долари.

В битката за собственика на bTV остана само един. И той трябва да плати $2 милиарда

В битката за собственика на bTV остана само един. И той трябва да плати $2 милиарда

Според източници преговорите вече са на финалната права

Въпреки че обединението на Time Warner и AT&T беше блокирано от властите в САЩ, от европейската медийна група продължиха да търсят купувач за бизнеса си в Чехия, Словакия, Румъния и България.

През лятото на същата година CME потвърди, че ще продаде операциите си в Словения и Хърватска.

В началото на тази година обаче от групата съобщиха, че са прекратили споразумението за продажбата на активите си в Словения. Като причина за това беше посочено намаляването на задлъжнялостта на компанията.

 CME няма да продава словенския си бизнес заради по-добри резултати

Собственикът на bTV няма да продава словенския си бизнес заради по-добри резултати

Компанията е успяла да изплати 30% от дълга си