Central European Media Enterprises (CME) е прекратила споразумението за продажбата на активите ѝ в Словения, за което бе съобщено през юли 2017 г., като ще запази собствеността си върху тях.

Собственикът на родната bTV притежава пет канала там: POP TV, Kanal A, Bio, Oto и Kino. Сделката е развалена заради забавено твърде дълго време решение от страна на регулатора.

Освен това CME е успяла рязко да намали своята задлъжнялост, което ѝ позволява да задържи собствеността. "След като обявихме намерението си да продадем нашия словенски бизнес преди 18 месеца, за да ускорим изплащането на дълга, изплатихме приблизително $370 милиона, като така намалихме дълга си с 30 процента, а разходите по изплащането на останалите намаля почти наполовина до 3,5 процента", казва Майкъл Дел Нин, един от двамата главни изпълнителни директори на компанията.

Той посочва още така, че приходите от бизнеса в Словения са нарасали значително и е постигнато ниво на печелба, невиждано от десетилетие.

За последните 12 месеца до края на септември 2018 г. оперативният приход преди амортизация и обезценяване на словенския бизнес достига $20,8 милиона.

През август 2018 г. CME съобщи, че е приключила продажбата на хърватския си бизнес Nova TV на Slovenia Broadband, дъщерна компания на United Group.

Петр Келнер не успя да купи United Group

Новият собственик на Telenor в България не успя да купи United Group

Телекомът бе продаден на британски фонд в една от най-големите сделки на Балканите