Най-голямата банка в Италия - UniCredit, ще търси купувачи за минимум 3 милиарда евро необслужвани кредити като част от своя екшън план, твърдят запознати, цитирани от Bloomberg.

Финансовата институция преглежда окончателните оферти за 700 милиона евро необезпечени заеми, обединени под наименованието Narciso, като се очаква да завърши продажбата през следващия месец, посочват източниците на медията.

UniCredit търси купувачи на още два пакета с имена Milano и Torino, като според информацията те са на обща стойност от около 1,8 милиарда евро.

Първият от тях е за около 800 милиона евро обезпечени дългове на малки и средни предприятия, докато вторият включва 1 милиард евро необезпечени кредити. Офертите за тях ще бъдат приемани през следващия месец.

В сметката влиза още едно портфолио от 500 милиона евро дългове на компании.

От UniCredit са отказали на Bloomberg коментар по тази информация.

През миналия месец банката завърши най-голямата в италианската история сделка за необслужвани заеми, изчислявани на 17,7 милиарда евро.

Целта на финансовата институция е тяхният обем да намалее до 37,9 милиарда евро в края на 2019 година от 44,6 милиарда евро към края на март тази година.