Генералният директор на германската компания Henkel Каспер Рорштед ще напусне своя пост преди завършването на неговия договор, който е до 2017 година, се казва в прессъобщение на фирмата, цитирано от агенция Rambler. 

Неговото място ще заеме Ханс ван Байлен, изпълняващ в момента длъжността изпълнителен директор. Смяната влиза в сила от 30 април 2016 година.

„Имам намерение да формирам бъдещето на компанията заедно с моите колеги от съвета на директорите и прекрасният ни екип в целия свят. Ние имаме силни брандове и технологии, заемаме лидерски позиции на много пазари и в много стокови категории, разполагаме с мощен иновационен потенциал. На тази основа със съвместни усилия успешно ще поведем Henkel към бъдещето”, заяви по този повод Ханс ван Байлен.

От 1 август Рорштед влиза в съвета на директорите на Adidas, а от 1 октомври ще заеме поста генерален директор на компанията - световен лидер в областта на спортните стоки, съобщи Reuters. 

През 2014 г. сега действащият генерален директор на Adidas Херберт Хайнер продължи договора си с компанията до 2017 година. Но в началото на 2015 г. той се съгласи да освободи поста си предсрочно на фона на падащите печалби и много слабите продажби в САЩ и Русия.