Германският автомобилен концерн Volkswagen, оказал се в центъра на огромния „дизелов скандал” няма да използва  знаменития си рекламен слоган "Das Auto" ("Автомобилът”.) в бъдещите си кампании. Това е още едини израз на настъпилите изменения в корпоративната стратегия.

Всяко използване на логото на компанията ще бъде съпровождано само от надпис : "Volkswagen". 

Новата рекламна кампания, призвана да възстанови  пострадалата репутация на световния автопроизводител е обсъждана миналата седмица на закрита среща, в която са участвали 2 хиляди  мениджъри от Volkswagen, отбелязва  Reuters.

По думите на едни от сътрудниците на компанията,  слоганът  "Das Auto", утвърден през 2007 г. в епохата на предишния шеф на концерна - Мартин Винтеркорн,  се разглежда от сегашното ръководство като  проява на „абсолютизъм”. А в сегашния момент по силата на обстоятелствата компанията следва да демонстрира повече скромност, пояснява представителят на Volkswagen аргументите за смяна на слогана .

Припомняме, Volkswagen бе засегнат силно от разкритията за манипулирането на данни за вредните емисии чрез програмно приложение, позволяващо да се заобиколят строгите  екологични норми в САЩ. Разследването излезе извън САЩ  и обхвана редица страни от Европа и Азия, като засегна около 11 милиона дизелови автомобили от няколко марки на компанията. За преодоляването на последствията Volkswagen обяви, че е предвидил сумата от 6,7 милиарда евро.