Надзорният съвет на германския концерн Volkswagen AG застана зад главния изпълнителен директор на компанията Матиас Мюлер, дори след като той разпали медийна буря в САЩ миналата седмица, която усложни усилията за изчистване на скандала с вредните емисии, предаде Blоombеrg.

Постът на Мюлер не е бил в процес на обсъждане и всякакви спекулации за противното ще бъдат „категорично отхвърлени”, заяви представител на автопроизводителя след среща между главния изпълнителен директор и ръководството на надзорния съвет на компанията.

При проведените разговори Матиас Мюлер е потвърдил, че вярва, че компанията е нарушила правните кодекси и е прекрачила етичните граници, когато е фалшифицирала тестовете за вредни емисии в произвежданите от нея дизелови автомобили.

Мюлер бе остро критикуван заради изявлението си в интервю за национално американско радио, в което твърдеше, че Volkswagen „не е излъгала”, когато била попитана за първи път относно нередностите между действителността и тестването на емисиите в дизеловите коли.

Шефът на Volkswagen се извини на американците за  "дизеловия скандал”

Шефът на Volkswagen се извини на американците за  "дизеловия скандал”

Компанията ще инвестира $900 млн. САЩ за производство на нов модел

В последващо интервю шефът на германския автомобилен производител се извини и заяви, че първоначалните му твърдения са били заради шумна обстановка. Тези коментари дойдоха преди първата среща на Мюлер с регулаторните органи на САЩ след избухването на скандала.

Спасителят на Volkswagen идва с Porsche

Спасителят на Volkswagen идва с Porsche

Матиас Мюлер оглавява концерна в най-тежката криза в историята му