Шефът на германския автомобилен гигант Volkswagen Матиас Мюлер поднесе в неделя своите извинения на американците за машинацията на компанията, свързана с манипулирането на данните за изхвърляните вредни вещества.

"Ние знаем, че дълбоко разочаровахме нашите клиенти, отговорните правителствени органи и обществеността като в Америка, посочи председателят на управителния съвет на компанията на пресконференция в Детройт. Искам прошка за грешките на  Volkswagen".

 Мюлер подчерта също така, че компанията ще инвестира $900 млн. в САЩ за производството на нов модел средно голям кросоувър. По неговите думи това капиталовложения на Volkswagen ще се разположи в гр. Чатануга (щата Тенеси) и ще създаде около 2 хиляди работни места.

"САЩ остава важен целеви пазар за Volkswagen", - подчерта Мюлер, цитиран от ТАСС.

Припомняме, компанията се оказа в центъра на скандал с поставено на колите софтуер, позволяващ да се манипулират строгите екологични норми в САЩ. Разследване на автогиганта по този проблем, засягащ около 111 милиона машини в целия свят, започна в редица страни на Европа и Азия.