Да пътуваш по въздух близо 19 часа. Малко по-малко са необходими за изминаването на разстоянието от 15 347 километра от Ню Йорк до Сингапур.

Това е най-дългият полет без прекъсване в света, който се извършва от авиокомпанията Singapore Airlines на борда на самолети Airbus A350. А разстоянието от летището летище "Джон Ф. Кенеди" в американския мегаполис до международното летище в Сингапур се изминава за точно 18 часа и 40 минути.

През 2020 година епидемията от коронавирус засегна сериозно авиоиндустрията, а много от полетите, включително и тези на далечни разстояния, бяха спрени. Този между Ню Йорк и Сингапур беше възстановен през ноември месец.

Всъщност Singapore Airlines обслужва три от десетте най-дълги полета без прекъсване. Като тук се имат предвид постоянни линии, а не само временни и сезонни. Другите два са между Лос Анджелис и Сингапур, както и между Сан Франциско и Сингапур.

Първият от тях покрива разстояние от 14 096 километра и отнема 17 часа и 50 минути. Вторият, който е обслужван и от американската United, трае 17 часа и 35 минути, а те са достатъчни за изминаването на 13 575 километра.

След пътуването между Сингапур и Ню Йорк, следващите най-дълги са до Нова Зеландия и Австралия. Изминаването на 14 525 километра между Оукланд и Доха трае 18 часа и 05 минути, а между Пърт и Лондон - 17 часа и 45 минути. Малко по-малко трае полетът от Оукланд до Доха - 17 часа и 10 минути.

Ето и кои са останалите след най-дългите полети без прекъсване:

Infographic: The World's Longest Non-Stop Flights | Statista You will find more infographics at Statista