Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск прогнозира, че рецесията ще продължи до пролетта на 2024 година. По традиция, ексцентричният милиардер изрази позицията си в социалната мрежа Twitter.

Думите на Мъск идват малко след коментара му, че намаленото търсене в Китай и Европа е "доста притеснително".

"Само гадая, но вероятно (рецесията ще продължи) до пролетта на 2024 година", написа създателят на Tesla, в отговор на въпрос на потребител.

Акциите на Tesla се понижиха в четвъртък, ден след като Мъск каза, че вече е "малко по-трудно" за производителя на електрически превозни средства да продава на фона на отслабващата световна икономика.

Акциите на Tesla поевтиняха, а Мъск подчерта, че "годината ще бъде славна"

Акциите на Tesla поевтиняха, а Мъск подчерта, че "годината ще бъде славна"

Милиардерът уверява инвеститорите, че търсенето на електромобилите на компанията остава силно

Акциите на Tesla спаднаха с около 5% в следборсовата търговия на 19 октомври. По време на представянето на данните директорът на компанията съобщи за евентуално обратно изкупуване на акции, но планът все още не е одобрен от съвета на директорите.

Акциите на компанията за електрически автомобили са поевтинели с 37% тази година на фона на офертата на Мъск за закупуване на Twitter на стойност $44 милиарда и опасенията за забавяне на икономиката, по-висока инфлация и повишаване на лихвените проценти.

Американският автомобилен гигант представи силни финансови данни за тримесечието, които обаче не оправдаха очакванията на анализаторите, позовавайки се на затруднения в доставките и производството. Това накара Илон Мъск да увери инвеститорите, че търсенето на автомобилите на компанията все пак остава силно.

Твърде много власт в ръцете на един човек: как Мъск завладя интернет

Твърде много власт в ръцете на един човек: как Мъск завладя интернет

Видяхме го в Украйна, виждаме го и в Иран: услугата за сателитен интернет "Старлинк" на Илон Мъск има потенциала да влияе на хода на историята. В ръцете на технологичния милиардер обаче се концентрира все повече власт