Инвестирането в пътувания стана особено популярен начин за ултра богатите да докажат своя статус. Те далеч надскачат стандартните представи за ваканция, опитвайки се да релаксират. Почивките на милиардерите често продължават месеци на екзотични дестинации. За най-предпочитаните места от тях за лятото на тази година разказва Business Insider.

Черна гора

Страната е по-малко известна от съседките си Хърватия и Гърция, но Адриатическото ѝ крайбрежие успява да привлече вниманието на милиардерите. През 2019 година луксозният туризъм в Черна гора се развиваше доста интензивно с откриването на хотела Chedi Lustica Bay и курорта One&Only в Которския залив.

Оман

Държавата на югоизточния бряг на Арабския полуостров е следващата популярна дестинация за почивка на богаташите. Пиковият сезон за туристите започва от октомври и продължава до април. Веригата луксозни хотели Anantara Hotels, която вече има два обекта там, смята че културата и географските особености на региона привличат много посетители.

Франция

Историческата област Шампан във Франция определено е най-атрактивната дестинация в страната за туристи. Това, което обаче, наистина кара посетителите да избират тази местност са разходките из лозята и дегустацията на вино.

Великобритания

От дълбоката провинция до централните части на големите градове, островната страна има какво да предложи на своите гости. Някои туристически агенции сега разработват план за обиколка на британските острови, която стартира от Лондон.

Индия

Азиатската държава винаги е привличала туристи, а от 15-и януари до 4-и март древният град Харидвар в северната част на Индия е домакин на Ardh Kumbh Mela, най-големият духовен фестивал, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Чили

Южноамериканската държава е известна със своята богата история, разнообразна култура и красиви пейзажи. Страната може да предложи както изключително луксозни оферти в хотели на Великденския остров, така и по-семпли варианти с гледка към океана.

Турция

Пътят до Турската ревиера е отново достъпен, след като British Airways възобновиха директния си маршрут до Даламан. Държавата, разположена на два континента не е притегателна точка през това лято само за милиардерите. След като турската лира загуби част от стойността си, сега страната привлича вниманието и на туристи с по-малко финансови възможности.

Сейшелите

155 острова в Индийския океан, обединени под името Сейшели, попадат в списъка на всеки заможен турист. Северният остров от тази редица е особено луксозен избор. Разположен в средата на океана, той се превръща в ексцентрично скривалище за милиардерите.

Мианмар

Държавата в Югоизточна Азия с богата история е често срещан избор за луксозна почивка сред богаташите. Атракция за тях са разходките по река Иравади между Янгон и Баган, както и дивите плажове в региона. Янгон е известен и с храма Шведагон или наричан още будитска пагода, където посетителите могат да участват в церемония, заедно с монасите в храма, носейки роби.

Руанда

Страната бе определена като новата луксозна африканска дестинация през 2018 година. Разположена в централните и източни части на континента, тя има удивителна природа и разнообразен животински свят. Освен това е дом на три национални парка. Посетителите могат да видят и вулкани.

Бутан

Тя е планинска държава, разположена в Южна Азия и е подходящо място за туристи, които обичат приключенията, тъй като Бутан предоставя изключителни възможности за планински походи. Географските ѝ особености позволяват на туроператорите да организират планинско колоездене и турнири по стрелба с лък.

Колумбия

Ренесансовия оттенък на страната, както и колониалните градове, привличат туристи, способни да оценят културата ѝ. Природата на Колумбия също е атрактивна, тъй като тя позволява организирането на открити лагери, където туристите могат да спят на палатки в стил сафари.

Исландия

През 2017 година страната е била сред най предпочитаните дестинации от туристите. Много от тях пътуват до острова, само за да видят Северното сияние. Освен него обаче Исландия може да зарадва посетителите си с водопади и плажове с чернопясъчни плажове.

Япония

Страната винаги се е радвала на интерес от туристите заради интересната си култура. Освен нея обаче, "страната на изгряващото слънце" предлага и редица луксозни възможности за милиардерите. Пътуването до популярния остров Хоншу или разходка с експресните влакове е една от най-предпочитаните възможностите от заможните гости.

Египет

През миналата година резервациите от туристи в страната са се утроили. Според туристическите агенции има две основни атракции, които привличат вниманието на посетителите. Едната е круиз с параходния кораб Судан по река Нил, където могат да се видят археологически обекти, храмове и гробници.

А втората е Големият Египетски музей, който е с ново местоположение, от което се открива гледка към пирамидите Гиза.