Летище Пловдив ще има полети до Истанбул от февруари, съобщава БНР. Те ще стартират два пъти седмично от февруари. Самолетите ще кацат на азиатското летище "Сабиха Гьокчен", заяви председателят на съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов. 

От там има стотици възможности за прикачване на полет до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия.

Очаква се да има линия и до Бурса и връзка с Анталия. Преговорите са на финал, общността в Бурса наброява над 450 000 изселници с двойно гражданство.

В момента от летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, германските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин. Там оперират нискотарифните компании.

"Летище Пловдив" изгуби съдебната битка за перона си, ето кой е новият му собственик

"Летище Пловдив" изгуби съдебната битка за перона си, ето кой е новият му собственик

На аеропорта може да се наложи да плаща наем за използването на това пространство

Чартърната програма вече стартира с полети от Северна Ирландия, Белфаст и от Турция, с полети от Анталия и от Измир.

Ангелов заяви, че през тази година има повече полети, в сравнение с годините преди пандемията.

До 20 декември 2022 година - 215 000 пътници са преминали през летище Пловдив. Той допълни, че това е рекорд за пътниците, които са преминали през летището за една година.

"Най-силната година преди пандемията бе 2018 г. и тогава сме имали 130 000 пътници, сега почти два пъти повече", коментира председателят на съвета на директорите на летището.

Той подчерта, че всичко това посочва големите възможности и потенциал на Южен централен район и прилежащите области, за ново развитие на аеропорта.

"Фондът за развитие на летище Пловдив работи активно и програмата става с негова помощ", допълва Ангелов.

Той обеща от 5 януари 2023 година да стартира и нов сайт на аеропорта, като ще се развиват и много по-активно социалните мрежи.

Bulgaria Air с първи исторически полет до Кабо Верде

Bulgaria Air с първи исторически полет до Кабо Верде

Полетът е с продължителност 8 часа и 30 минути