След празниците идва моментът да се върнем към стандартното ежедневие. Доста често настъпва депресивен момент, понеже така чаканите празници и почивка са вече минали, време е да се върнем на работа, и първата заплата за годината е още далеч, пише bustle.com. Има обаче неща, които можем да направим на първия ден от новата година, така че да не мислим за работния делник и същевременно да си бъдем полезни, като:

Приберем коледната украса

Въпреки че изглежда малко рано, е подходящ момент да приберем коледните декорации обратно в кашоните, защото през седмицата след работа няма да ни е до това. А и ще ни връхлети носталгия по празниците.

Разчистим гардероба

Така не само ще освободим място за себе си, но и ще можем да дарим дрехите, от които вече нямаме нужда. Един от най-добрите начини да стартираме новата година е като зарадваме някой друг.

Изпратим поздравителни картички

Покрай интернет и социалните мрежи хартиените картички станаха демоде, но всеки би се зарадвал да открие в пощенската кутия ръчно надписана хартиена картичка.

Изчистим лаптопа си

Непрекъснатото съревнование с работния график, не позволява да подреждаме всички документи и изтриваме ненужните от лаптопа си. Ето момент, в който можем да го направим и да започнем годината начисто.

Занесем останалата храна в социална кухня

По празниците всеки се старае трапезата да е богата. За семейните събирания всеки от роднините приготвя нещо и често остават ястия след празниците. Вместо да хвърляме храната или да я съхраняваме, докато се развали, можем да я занесем в социална кухня. Църквите имат такива кухни, а освен тях и много ресторанти започнаха да обявяват в социалните мрежи, че ще раздават храна на нуждаещите се.

Прегледаме аптечката

Всеки има определен набор от хапчета и медицински средства в случай на настинка или някакво влошаване на здравословното състояние. Колко често обаче проверяваме докога тези лекарства са годни? Дългото съхраняване на някои медикаменти, без да се е наложило използването им, може да е надвишило годността им. Затова проверката ще ни отърве от неизползваемите лекарства и ще ни спести рискове за здравето впоследствие.