Хотелска верига в Швейцария създаде нова длъжност "social media sitter" или служител, който се грижи за публикациите на клиентите в социалните мрежи, докато те релаксират. В отговорностите му влиза да прави снимки на своите гости и да ги публикува в техните профили, разказва сайтът Quartz.

Посетителите на хотел Ibis в Женева и Цюрих този месец са имали възможността да закупят пакет със стая, в който е включено и наемането на т.нар. Instagram инфлуенсър. Целта е той да върши всичко свързано с профилите на клиентите, а те да си починат от социалното пространство, като същевременно останат активни. Струващата 90$ услуга е с името "Почивайте, ние ще постваме".

Според условията на услугата, постовете трябва да са с хаштагове, които да популяризират идеята. Освен това клиентите трябва да предоставят паролата си за достъп до съответния акаунт в продължение на цялата почивка. В прессъобщението, от хотела са обяснили, че титулярът може да обсъди своите интереси с лицето, което отговаря за профилите му в социалната мрежа, за да бъдат публикациите максимално близо до очакванията на госта.

Понастоящем има едва няколко такива снимки, които са публично достъпни в Instagram. Програмата е била само за тестване и ще приключи идния уикенд.

Идеята на хотела цели нещо далеч повече от просто да отмени гостите си, като се погрижи за техния виртуален социален живот. От хотела обясняват, че това е доста добър начин да се откъснеш от телефона си и от интернет за известно време.

Снимка 315227

Източник: iStock

"Много хора пропускат ценните моменти заради пристрастието си към телефона и не могат да се насладят на това, което им се случва в действителност", казват от веригата.

Компаниите използват по всякакъв начин социалните мрежи, за да ги превърнат в стратегия, от която да се облагодетелстват. Така, например, EasyJet първо проверява потребители в Instagram преди да им позволи да резервират билет.

Друга подобна услуга в хотел на Малдивите е имало преди година. Тя се е наричала "Instagram иконом" и е представлявала служител, който води клиента до едни от най-красивите гледки и ги снима на фона им за социалните мрежи.