Apple e една от най-разпознаваемите и любими марки на технологичните фенове. Продуктите им наистина са иновативни и не могат да останат незабелязани.

Погледнато от друга страна обаче по-изгодно изглежда човек да инвестира парите си в акции на американския гигант, вместо да си купува техен смартфон или компютър.

Тези, които вместо да си купят пуснатия на пазара през 1984 година компютър Macintosh, са си купили ценни книжа на Apple, има с какво да се похвалят. До днес стойността на акциите е нараснала не с колко да е, а цели 287 пъти, показват изчисленията на платформата InvestInstead.

Ако преди 32 години човек е дал 2495 долара, колкото е струвал един Macintosh тогава, за да се сдобие с книжа на производителя, днес ще има в сметката си натрупани 710 000 долара след облагането с данъци.

Инвестиралите в акции на Apple вместо в първия смартфон на марката iPhone (499 долара) през 2007 година, днес трябва да имат 3700 долара в ценни книжа на компанията.  

През 2010 година пък на пазара излиза първият iPad, който се продава за 499 долара. Ако тези пари са били инвестирани в акции, през октомври 2016-а вложението ще е нараснало до 1882 долара.