Вероятно сте чували успели хора да казват, че спечелването на първия милион е най-трудно. Вероятно е така, защото за да спечели толкова пари, човек трябва да промени начина си на мислене за печеленето и пестенето.

Специалистът по човешки ресурси Аманда Абела обаче смята, че е открила точната формула за успеха на богатите хора и по нейните думи всеки може да стане милионер, стига да следва една проста стратегия. 

В публикация за Business Insider тя посочва, че една от най-важните стъпки е осигуряването на различни източници на доходи. Най-успешните бизнесмени разчитат на поне три такива. 

Авторът Том Корли посочва в книгата си "Rich Habits", че 65% от милионерите имат три източника на доходи, 45% имат четири, а 29% залагат на пет или повече източника.

Абела съветва, че най-лесният начин за постигане на това е стартирането на собствен бизнес. Данните на Economist показват, че около половината от милионерите в света имат свои компании.

В началото подобна стъпка може да изглежда просто като допълнително занимание. След време обаче тази дейност може да се превърне в основен източник на средства.

Не по-малко важно според експерта обаче е осигуряването на пасивен доход. По нейните думи това е "крайната форма" на финансовата свобода.