"Рособоронэкспорт" е подписал с Индия контракт за доставка на две многоцелеви стражеви фрегати тип "проект 11356". Корабите ще бъдат построени в калининградския завод "Янтар".

Стойността на сделката се оценява на $950 милиона, съобщава изданието "Ведомости", позовавайки се на източник, близък до държавната компания.

Преди това индийският вестник The Economic Times писа, а човек, свързан с "Рособоронэкспорт", е потвърдил за руското издание, че през миналата седмица е бил подписан договор за построяването на двете фрегати за военноморските сили на Индия в завод "Янтар" в Калининград. Те са от проект 11356 и ще струват $950 милиона.

Индия купува руски ракети С-400 за $5 милиарда, грозят я тежки санкции от САЩ

Индия купува руски ракети С-400 за $5 милиарда, грозят я тежки санкции от САЩ

Азиатската държава модернизира армията си и с руско, и с американско оръжие

По информация на "Ведомости" от началото на 2018 г. руската държавна компания е постигнала рекордни резултати, подписвайки около 1100 контракта за доставка на оръжие за обща сума от 19 милиарда долара.

При това, отбелязва генералният директор на "Рособоронэкспорт" Александър Михеев, през тази година е сключен най-големият за цялата история на компанията договор за доставка на Индия на ракетно-зенитните системи С-400, за сума над $5 милиарда.

Индия купува от Русия четири фрегати за $2,2 милиарда

Индия купува от Русия четири фрегати за $2,2 милиарда

Плащането може да стане с рупии, заради санкциите на САЩ