На какви цени се продават в Русия най-скъпите луксозни имоти за живеене? На този въпрос отговарят анализатори от "Авито Недвижимости", които са предоставили на "Известия" основната информация за най-скъпите жилищни имоти в Русия, които могат да се намерят на пазара понастоящем. Логично е да се предположи, че най-скъпите жилищни имоти в страната се намират около и в столицата Москва.

Анализаторите отбелязват, че най-скъпата към момента резиденция в Русия се намира в Московска област в село Болшое Сареево на Рублево-Успенско шосе, и ще струва на купувачите близо 2,62 милиарда рубли (около 37 милиона долара по сегашния курс).

За тези пари се предлага огромен дом с пет спални със самостоятелни бани и гардеробни помещения. Освен това, в къщата има всекидневна с панорамни прозорци и камина, има хамам и басейн с джакузи. Имението е заобиколено от гора и в прилежащия парцел има и река.

Кои сега са предпочитаните от руснаците държави за покупка на имоти и защо

Кои сега са предпочитаните от руснаците държави за покупка на имоти и защо

Турция е топ дестинация, но не като ваканционен имот

Друга резиденция се намира във вилното селище Довил, в Подмосковието. Имението се продава за малко над 2,24 милиарда рубли (около 32 милиона долара по сегашния курс). Луксозната къща е с площ от 2164 кв. метра. Вътре има шест спални, офис, библиотека и СПА зона. Има гараж за четири автомобила.

За същата сума от малко над 2,24 милиарда рубли се предлага огромна къща с площ от 2500 квадратни метра, намираща се във вилното селище Бородки, също в Подмосковието. Луксозната къща е оборудвана с домашна кинозала, винарска изба и стая за личен шофьор. За удобството на бъдещите собственици имението има басейн, хамам и фитнес зала. На втория етаж пък има кът за отдих с камина и офис, откъдето има достъп и до покрива. Към имението спада и поземлен парцел от 105 дка, който е оформен като парк.

Край кои руски мегаполиси има най-голямо търсене на имоти - "водачът" е изненадващ

Край кои руски мегаполиси има най-голямо търсене на имоти - "водачът" е изненадващ

Интересът към вили край Москва и Санкт Петербург към момента не е голям

В самата Москва се продава пентхаус за близо 1,17 милиарда рубли (около 16,5 милиона долара по сегашния курс). Супер луксозният дом заема целия пети етаж на сградата и т.нар. технически етаж. Вътре има пет спални със собствени бани, които са разпределени на двата етажа. На първия етаж има три спални, а на втория етаж от пентхауса - две спални.

Анализаторите от "Авито Недвижимости" посочват и друг вариант на супер луксозно жилище в руската столица - петстаен апартамент с обща площ от 650 кв. метра. Жилището е изпълнено в класически стил и е с панорамна гледка към катедралата "Христос Спасител", като ще струва на бъдещите собственици 950 милиона рубли (около 13 милиона долара по сегашния курс). При облицовката на стените на апартамента са използвани италиански мрамор, полускъпоценни камъни, естествена кожа. Апартаментът се продава и с денонощна охрана.

Най-добрата офис сграда в света за 2022 година се намира в ... Москва

Най-добрата офис сграда в света за 2022 година се намира в ... Москва

Защо международните експерти от IPA в Лондон дадоха приза на офис комплекса Comcity