Архиепископията в Кипър е близо до получаване на зелена светлина за изграждането на петзвезден хотел в Героскипу, Пафос, на приблизителна стойност от 100 милиона евро, съобщава Cyprus Mail.

Подадена преди години, първоначалната документация беше задържана поради откриването на древен акведукт на мястото. Проектантите трябваше да променят и подадат отново заявлението, за да гарантират, че антиките не са подправени. Като решението било поставяне на стъклена пътека, водеща до входа на хотела, според съобщенията тя ще бъде построена върху антиките.

"Румънската Бастилия" става хотел срещу €25 милиона

"Румънската Бастилия" става хотел срещу €25 милиона

Сред затворниците на "Дофтана" са комунистическите лидери Георге Георгиу Дей и Николае Чаушеску

Новите планове бяха одобрени от отдела за антики, проправяйки пътя на проекта за получаване на разрешение за строеж. След издаването на разрешителното строителството на хотела се очаква да отнеме около две години и половина.

Наречен Diamond Essence,

хотелът ще разполага с 484 легла за гости. Той ще бъде разположен на осем етажа, плюс приземния етаж и градински покрив, ще бъде висок 40 метра, а общата застроена площ ще възлиза на 27 500 квадратни метра.

Проектът включва уелнес център (фитнес зала, басейн, сауна) на партерен етаж, спомагателни помещения (складове, винарска изба, офиси) и 44 паркоместа. На приземния етаж ще бъдат разположени фоайе, бар, салон, ресторант, павилион за вестници, магазин за сувенири, рецепция, банков клон, туроператор и фризьорски салон.

Първият етаж ще разполага с 16 двойни стаи, три единични апартамента и три двойни апартамента. На втория етаж ще има 31 двойни стаи, а на етажите от 3 до 8 ще има 186 двойни стаи.

Нощувките в хотел поскъват значително. В България или в чужбина ще бъде по-изгодно да почиваме това лято?

Нощувките в хотел поскъват значително. В България или в чужбина ще бъде по-изгодно да почиваме това лято?

За лятото Гърция е топ дестинация за българите, но се търсят почивки и в Италия и Испания

Според съобщения в медиите достъпът до обекта ще бъде възможен от булевард Посейдонос.

Целият проект включва още изграждането на два жилищни блока (Amethyst & Aquamarine Towers), с общо 122 апартамента. Двете кули вече са получили градоустройствено разрешение.