OpenAI наскоро обявиха, че тяхното самостоятелно приложение ChatGPT, което през май месец беше пуснато на iOS, е въпрос на време. Днес най-сетне приложението наистина става възможно и за устройствата с Android, съобщава Engadget.

Компанията потвърди новината в туит и вече направи приложението достъпно за предварителна регистрация в Google Play Store.

Версията за Android се очаква да предлага повечето, ако не и всички функции на уеб базираната версия. В добавка, позволява на потребителите безпроблемно да синхронизират своите разговори и предпочитания между устройствата.

Тези Android приложения носят опасен вирус и са свалени над 400 млн. пъти

Тези Android приложения носят опасен вирус и са свалени над 400 млн. пъти

С Android.Spy.SpinOk са инфектирани 101 игри и програми в Play Store

OpenAI разшири обхвата на приложението за iOS до повече региони само няколко дни след пускането му, така че приложението за Android най-вероятно скоро ще бъде достъпно навсякъде.

Специално приложение

Специалното приложение означава интерфейс, оптимизиран за мобилни устройства, както и функции, съобразени с потребителите на платформата. Потребителите на iOS например получиха поддръжка за Siri и Shortcuts през юни. Те могат да създадат подкана за ChatGPT в Shortcuts и да я запазят като връзка, която да изпратят на приятели.

Заедно с това могат да поискат от Siri да стартира приложението или да създаде въпросните Shortcuts, наред с други неща.

OpenAI наскоро започна да тества нова функция за абонати на ChatGPT Plus, която дава на чатбота с изкуствен интелект постоянна памет. С включването на функцията чатботът запомня кой е потребителят в различните разговори, което според компанията може да рационализира неговата работа.

Тази функция е проектирана да работи в цялата платформа, което означава, че плащащите потребители на Android, които се включат, вероятно ще получат достъп до тези възможности в приложението си, когато то излезе на пазара.

Мъск създава компания конкурент на ChatGPT

Мъск създава компания конкурент на ChatGPT

Най-новото начинание идва в несигурен момент за Мъск