Германският гигант Siemens вече провежда технически изпитания с новите влакове за третата метролиния в София. Мотрисите Inspiro се тестват в центъра за изпитания на Siemens във Вегберг, в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Снимка 344335

Източник: Newag

4 от поръчаните общо 20 метровлака се произвеждат в Полша, като е предвидена възможност да бъдат поръчани още 10. Първите от тях се очаква да пристигнат в София още през лятото на 2018 г.

Снимка 344336

Източник: Newag

Влаковете са климатизирани и потребяват по-малко енергия, те са по-безшумни и лесни за поддръжка и могат да се движат автоматично - без машинист. Максималната им скорост е 80 км/ч.

Снимка 344337

Източник: Newag

Новите мотриси се състоят от 3 части, без вагони и вътрешни прегради, така че пътниците ще могат безпрепятствено да се движат из тях.

Нови 12 километра от метрото ще бъдат готови до края на 2019-а

Нови 12 километра от метрото ще бъдат готови до края на 2019-а

По третата линия на подземната железница ще се движат нови иновативни влакове

Строежът на третата линия на софийското метро върви с пълна пара, като половината от централния участък вече е готов. 12-километровото трасе, което включва 12 метростанции, трябва да бъде завършено в края на 2019 г. или началото на 2020 г.

"Това е по-модерното метро, третата линия е на нивото на най-модерните в света", похвали се наскоро шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също беше много позитивно настроена и се похвали с новите влакове на профилите си в социалните мрежи Facebook и Twitter.