Приложението за плащане с криптовалути Metal e последната иновация на пазара с виртуалните валути. Според създателите си то ще надмине Libra на Facebook и ще я превърне в просто добър опит на Зукърбърг и компания.

20-годишният Ерик Финман основава Metal заедно с съоснователя на QuickCoin Маршал Хайнер. В публикация в социалните медии екипът разкрива, че вече потребителите могат да изпращат и получават редица криптовалути чрез приложението, пише Cointelegraph.

Metal функционира като P2P приложение за плащане и вече поддържа редица токени, включително тази на Bitcoin и Еther.

"Ние най-накрая успяхме да направим криптовалутите достъпни за хората по начин, за който Facebook само си мечтае, че може да успее", посочва Финман, който се превърна в най-младия криптомилионер в света.

Той е сигурен, че това което може да предложи основаната от него компания ще надмине многократно възможностите на Libra. Проектът на младежа обаче се сблъска с редица регулаторни препятствия по цял свят. За валутата на Марк Зукърбърг не е е имало подобен проблем.

Предизвикателствата не са отказали Metal досега, а някои от големите имена във финансовия сектор като PayPal и MasterCard са се съгласили да платят 10 милиона долара за привилегията.

Стартираното през септември приложение Metal Pay e обработило плащания на стойност близо 11 милиона долара на почти 130 000 регистрирани потребители. На месечна база компанията обработва около 1 милион долара криптовалути или фиатни пари за около 30 000 активни потребители по думите на Хайнер.

Според него Финман е инвестирал сравнително малка сума, за да развие екосистемата за банкиране и размяна, в която сега има 2 милиона долара в криптовалута и фиатни пари. Младият милионер е готов да вложи състоянието си 400 биткойна ва развитието на Metal Pay.

"Работим, за да надминем биткойн, тъй като неговата приложимост става минимална", е заявил той.