Технологичният гигант Samsung обяви, че има желание да стане доставчик на модули за камери за най-големия производител на електромобили в света - Tesla. По този начин южнокорейската компания сложи край на спекулациите по темата, продължаващи повече от година, съобщава Reuters. Преговорите все още са в предварителна фаза и все още няма детайли относно сделката.

Samsung Electro-Mechanics ще доставя модули за камери от версия 4.0 с 5 милиона пиксела, които могат да покажат петкратно по-ясни изображения от продуктите от версия 3.0. Компанията планира да стартира масово производство на тези по-нови модули още през този месец.

Как Samsung предизвиква рали за $30 милиарда сред производителите на чипове?

Как Samsung предизвиква рали за $30 милиарда сред производителите на чипове?

След над 21 процента ръст на приходите

През 2021 година Samsung пусна първата си камера за автомобил - ISOCELL Auto 4AC. Още тогава се говореше, че компанията може да е сключила сделка за $436 милиона с Tesla за доставка на камери за Tesla Cybertruck. От своя страна главният изпълнителен директор на автомобилната компания Илон Мъск наскоро заяви, че "Cybertruck е планиран за производство в средата на 2023 година.

Миналата седмица корейският технологичен гигант Samsung Electronics Co. отчете по-висок от очаквания 21% ръст на приходите. Така компанията успокои най-големите опасения на инвеститорите за въздействието на отслабването на потребителското търсене и нарастващите разходи за материали върху индустрията за производството на чипове на стойност $550 милиарда.

Резултатите на най-голямата южнокорейска компания са една от първите големи технологични фирми, които отчитат финансовите си резултати след ключовото тримесечие. Въпреки че все още има опасения за дългосрочното въздействие на потенциална глобална рецесия, инвеститорите възприеха разширяването на финансовия резултат на Samsung като добър знак.

Колкото до Tesla, след няколко ужасни месеца за бизнеса на компанията в Китай, тя отбелязва рязко възстановяване на продажбите през юни именно на най-важния международен пазар.

Ръстът дойде, след като втората по големина икономика в света започна да облекчава ограниченията, свързани с Covid-19, след месеци на блокиране в големите градове и докато полага усилия да стимулира продажбите на автомобили, за да подкрепи растежа.

Защо новите фабрики на Tesla в Германия и САЩ губят милиарди

Защо новите фабрики на Tesla в Германия и САЩ губят милиарди

Илон Мъск заяви, че основната причина е кризата в глобалната верига за доставки