Седмица след началото на новата година празненствата вече са почти забравени. А погледите на всички технологични фенове са фокусирани върху предстоящото най-важно събитие в технологичния сектор за 2019-а - Изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас. То започва на 8 януари и ще продължи до 12 януари. Ето и какво най-интересно можем да очакваме от него:

Телевизори с толкова кристални изображения, колкото не сте виждали досега

Това е една от групите технологии, които са сред най-интересните на изложението. Вече видяхме 3D телевизори, такива с извити и с гъвкави екрани и какви ли още не. Вероятно някои от вас все още се колебаят дали да не заменят HD телевизора си с 4K такъв.

Най-новите тенденции на пазара обаче са доста по-добри или поне два пъти по-добри. Иначе казано 8K телевизорите вече са факт, а доставките на първите такива започнаха още в края на миналата година. Така че на CES определено ще има голям избор от тях.

Бъдещето на телевизорите: Огромни 8K екрани за над $10 000

Бъдещето на телевизорите: Огромни 8K екрани за над $10 000

Новата технология идва

Сгъваеми смартфони

В рамките на изложението се очаква корейският производител Samsung да представи своя модел сгъваем смартфон, снабден с т.нар. инфинити гъвкав дисплей. Според експертите вероятно той ще има малък екран на предната си страна и ще може да се разгъва, разкривайки двойно по-голям такъв. Може би устройството ще бъде като смартфон и таблет в едно.

Слуховете гласят, че по подобна технология работят още Google и LG, така че можем да очакваме те също да изненадат с нещо подобно.

Samsung показа телефон със сгъваем екран

Samsung показа телефон със сгъваем екран

Моделът може да подкрепи продажбите на компанията

5G вече е тук

Мобилните оператори вече се готвят да посрещнат 5G технологиите. Производителите на смартфони Samsung и OnePlus вече потвърдиха, че ще представят свои модели, които поддържат 5G още тази година. Въпреки това според някои те ще бъдат представени по-скоро на Световния мобилен конгрес в Барселона през февруари.

Пазеният в тайна смартфон Galaxy S на Samsung е с 5G и 6 камери

Пазеният в тайна смартфон Galaxy S на Samsung е с 5G и 6 камери

Той ще влезе в продажба, когато мобилните оператори могат да поддържат 5G покритие

Толкова много "умни" устройства на едно място

На мащабното изложение ще участват над 4000 различни производителя. Там ще могат да се видят най-разнообразни и безброй "умни" устройства. Това включва smart часовници, слушалки, микрофони, автомобили, устройства за виртуална реалност, телевизори, камери, дронове, роботи, 3D принтери, "умни" устройства за дома, рутери, лаптопи и всякакви аксесоари.