Мислите, че 20 долара за един коктейл са много? Барове и ресторанти по земното кълбо надминават тази граница, като предлагат абсурдни коктейли, съставени от рядко срещани спиртни напитки от висок клас.

Представяме ви някои от най-скъпите алкохолни коктейли в света. Списъкът е съставен от сайта за пътувания Travel + Leisure.

“Bourgeois Pig” в The Rickey, Ню Йорк (50 долара)

Коктейлът съдържа мартини, водка, сух вермут, розмарин, черен трюфел.

Balmoral в Beautique, Ню Йорк (80 долара)

Прилича на коктейл „Манхатън”, но е направен с малцовото шотландско уиски The Macallan Rare Cask, смесено с малко сух и сладък вермут.

Jet Set Manhattan в Tavern on 51, Ню Йорк (100 долара)

Коктейлът е направен от 20-годишен бърбън Michter и вино Taylor Fladgate 1985 Port.

Paradis + Perdition в Bar SixtyFive, нюйоркския ресторант Rainbow Room (185 долара)

Напитката включва коняк Hennessy Paradis, шампанско, абсент и канела.

La-Freak Illuminati в Gem, Бостън (365 долара)

Този коктейл е съставен от френския ликьор Pavan, ликьор Lejay Cassis, газирана вода, шампанско Dom Perignon Luminous и сух лед.

Billionaire's Row Cocktail в TY Bar, Ню Йорк (1210 долара)

Коктейлът съдържа скоч The Macallan M, една бутилка от който струва около 4000 долара.

Billionaire's Margarita в The London Bar, Ню Йорк (1200 долара)

Ако текилата е вашето нещо, това е вашият коктейл. Той струва толкова скъпо, защото е съставен от супер луксозни напитки като текилата от лимитирана серия Patrón en Lalique Serie 1 и много стария коняк Rémy Martin Louis XIII.

The Birth of an Icon в Skyview Bar, Дубай (4000 долара)

Тази луксозна напитка включва ром (St. Lucia Distillers Nine Cask Founders Rum), пресен сок от лайм и „отличителен златен прашец, направен от дехидратирано коантро.

Martini on the Rock в The Blue Bar, Ню Йорк (10 000 долара)

За този коктейл се изисква предизвестие от 72 часа. Мястото е идеално за предлагане на брак. Вероятно това е единственото мартини в света, което изисква консултация с бижутер, който слага диамант в напитката, за да изненадате любимия човек.

The Ono в XS Nightclub, Лас Вегас (10 000 долара)

Коктейлът съдържа коняк Rémy Martin Louis XVIII Black Pearl и шампанско Charles Heidsieck. С него се предоставят и комплект копчета за ръкавели и огърлица от злато, диаманти и перли.

The World's Most Expensive Cocktail в Gigi's, Лондон (10 006 долара)

Напитката е направена специално за певицата Грейс Джоунс и комбинира шампанското Cristal от реколта 1990 г. и виното 1888 Samalens Vieille Relique Vintage Bas Armagnac. А на върха се предлага златно листенце.

Коктейл в The Lobby Lounge & Bar, Токио (16 000 долара)

Вероятно най-скъпият коктейл в света е в The Lobby Lounge & Bar на 45-ия етаж на хотел Ritz-Carlton в Токио. Той е направен от водка Grey Goose, кора от лимон и диамант от един карат.