Понякога работата може да е стресираща и може да има много изисквания към служителите. Но за да успее да се справи, всеки трябва да установи граници за себе си и другите - граници за това, което ще прави или е готов да позволи на другите. В свой материал за Forbes Ейвъри Бланк посочва кои са трите граници, които успешните хора си задават на работа. Ето ги и тях:

1.Пазете времето си

"Проверявайте имейлите два или три пъти на ден, а не няколко пъти на час. Кажете "не" на заявки, които не допринасят за целта на вашата работа", пише авторът. Тя съветва още срещите да бъдат приключени в планирания график и да не се проточват допълнително. "Спрете да изпращате последващи имейли, след като сте опитали няколко пъти, и вземете телефона", казва Бланк.

Тя съветва още да се определят навиците и поведението, които губят времето на служителя. "Има ли алтернативен начин за изпълнение на задача, която би била по-ефикасна или ефективна? Съсредоточете усилията си върху работата, която ще помогне на вас и вашия екип да напреднете. Успешните хора уважават своето време и времето на другите хора".

Особено важно е да сме наясно с времето си, ако работим онлайн от разстояние. Много специалисти установяват, че работят по-дълго време по време на пандемията на коронавируса.

Успешните хора осъзнават, че са част от екип и трябва да подкрепят своите колеги. Те правят компромиси и признават, че времето на всеки е ценно. "Когато съотборниците ви видят, че уважавате тяхното време, е по-вероятно и те да уважат вашето.

Петчасовото правило за успех на бизнес лидери като Мъск, Опра, Бил Гейтс и Бъфет

Петчасовото правило за успех на бизнес лидери като Мъск, Опра, Бил Гейтс и Бъфет

То включва учене, четене и експериментиране

2. Пестете енергията си

"Станете се от компютъра и си направете почивка, когато трябва. Спрете да се притеснявате за това, което не можете да контролирате".

Успешните хора разбират когато действията им са непродуктивни. Трябва да спрете, за да запазите енергията си за важните неща, които трябва да се бъдат направени.

3."Притежавайте" идеите си

"Не позволявайте на някой друг да присвои ваша идея. Ако сте измислили идея или това е било ваше постижение, кажете го ясно на колегите си". Авторът казва, че кариерният напредък зависи от хората, които разпознават вашите постижения. Ако постиженията ви не са им известни, трудно ще постигнете целите си.

"Бъдете отборен играч, но не и изтривалка".Разбира се е нужно да се заявява всяко малко нещо, което сте направили, но се уверете, че вашият мениджър и колеги са наясно с важните неща, които сте постигнали.

Поставете граници относно вашето време, енергия и собствените идеи. Нужна е дисциплина, за да имаш граници. Инвестирането в себе си е също толкова важно, колкото и инвестирането в работата ви.