Феновете на „Междузвездни войни” скоро могат да тръгнат на път в търсене на локациите, където е сниман новият филм от поредицата. Поне на това се надяват туристическите власти, които се опитват да спечелят пари от продукцията.

Сцените от „Междузвездни войни: Епизод VІІ – Силата се пробужда” са заснети в редица места, които не са били посещавани в предишните шест ленти.

Представяме ви списък, изготвен от СNN, на три от тях, които могат да добият популярност именно заради филма:

  1. Puzzlewood

Провинциалният район близо до английския град Глостър бе препълнен с почитатели, когато през юли 2014 г. се разпространиха слухове, че филмът се снима там. Мистериозните гори се появяват в трейлъра към кинолентата, а и са споменати от режисьора Дж. Дж. Ейбрамс в благодарствено писмо към екипа на филма.

Макар локациите често да биват пазени в тайна, миналия месец местни туристически групи облякоха няколко сърфисти като щурмоваци, за да подчертаят връзката с филма. Те се опитват да увеличат броя на туристите, като предлагат екскурзии в гората от 16 декември – денят преди премиерата на новия епизод от „Междузвездни войни” във Великобритания.

Британският сайт Holidaycottages.co.uk, който предлага кратки ваканции, е отчел 85% скок на резервациите в района, след като е изтекла информацията за снимките.

  1. Остров Скелиг Майкъл

Ирландия също се надява на положителен развой. Туристическите власти се обзалагат, че изгледът на Скелиг Майкъл на големия екран ще привлече повече посещения на оголената скала, която се намира на 11 км от западното крайбрежие на страната.

Пускането на филма представлява „истински уникална възможност за изтъкване на Югозапада и Ирландия през 2016 г.”, обявиха от Tourism Ireland. Оттам предвиждат следващата година да е рекордна по отношение на посетителите в страната.

Испания, Италия и Швейцария също са горди със забележителности от предишни филми от поредицата „Междузвездни войни”.

Тунис, който е дом на много локации от по-ранните екранизации, не успя да спечели от най-новия филм вероятно заради скорошните терористични атаки и въстанията от Арабската пролет.

  1. Абу Даби

Далечни пясъчни дюни в Абу Даби замениха Тунис в „Силата се пробужда” и това вече е дало на малкото емирство безплатна реклама за 60 млн. долара, според Пол Бейкър от медийната група twofour54, която отговаря за местната премиера на филма.

Филмът може да даде допълнителен тласък на Великобритания и Ирландия. Туристическите власти се надяват американските фенове да пролетят разстоянието, за да видят филма първо там, тъй като в части от Европа лентата излиза ден преди премиерата в САЩ.