Пътуването с круиз може да е едно от най-запомнящите се в живота на човек. А какво да кажем за такова, което продължава почти цяла година. Именно такова искат да предложат от швейцарската компания Viking на своите клиенти.

Операторът обяви най-продължителното круизно пътуване, правено някога, наречено Ultimate World Cruise, което продължава цели 245 дни или 8 месеца, минава през 59 държави и 113 пристанища.

Тървото по рода си подобно пътуване по вода ще бъде извършвано от новия лайнер на бранда Viking Sun, като то трябва да стартира на 31 август 2019 година и да приключи на следващата. Лондон е мястото, откъдето ще тръгне най-дългото круизно пътуване.

От сайта на Viking става ясно, че цените тръгват от 92 990 долара. На борда ще могат да пътуват общо 930 туристи, които ще бъдат разпределени в 465 стаи.

Пътуването ще започне от обиколка на Британските острови и ще стигне до Северния полярен кръг в началния етап, а след това круизът ще се отправи на запад към Канада със спирка в Гренландия. След това плавателният съд ще се отправи към Лабрадорско море и ще достигне Карибите.

Към края на първите 100 дни от пътуването клиентите на Viking ще достигнат Края на света или иначе казано най-южната точка на Латинска Америка - аржентинския град Ушуая.

Сред следващите спирки са Таити и Френска Полинезия, Австралия и Нова Зеландия. Близкият изток, Китай, както и Северна Африка също са в графика.