Колизеумът ще бъде подложен на ремонт, като ще се сдобие прибираща се подова платформа. Въпреки, че сега е затворен за посетители, планът за в бъдеще е да се организират концерти и театрални постановки, заяви директорът на Колизеума Алфонсина Русо, пише ArchDaily.

Досега посетителите можеха да видят подземния лабиринт от тунели, използвани някога от гладиаторите в Рим, които са се борили на арената.

"Гладиатори обаче няма да има. Арената ще се използва за концерти или театър", казва директорът на Колизеума. Плановете са при лошо време прибиращият се под да се затваря.

Италианското правителство обеща над 10 милиона евро за инсталирането на новия подвижен етаж, за да възстанови част от миналото на амфитеатъра. Предложенията за ремонта трябва да бъдат представени до 1 февруари. Очаква се новият етаж да бъде монтиран до 2023 година.

Едно от най-популярните туристически места затвори през март, когато Италия започна да въвежда строги мерки заради разпространението на COVID-19. След месеци блокиране в страната, отвори през юни, но затвори през ноември, след като втората вълна на заразата дойде на Стария континент.