Британците ще похарчат повече от 19 млрд. паунда за подаръци, ще изядат 308 млн. парчета пуйка и ще изтеглят 154 млн. крекери тази Коледа, показва проучване на British Airways.

През празничния период те ще пропътуват над 9 млн. километра, за да посетят почти 257 млн. приятели и роднини. Всеки десети жител на Острова ще пътува до най-малко две различни страни, за да види свои близки.

Те ще купят общо 1.1 млрд. подаръка за 462 млн. души, като средният британец купува 22 различни подаръка за 9 души, харчейки почти общо 379 паунда.

Снимка 330805

Източник: iStock

Жителите на Острова обикновено ще пътуват по 148 км, за да занесат подаръци на приятели и роднини, изминавайки общо 7.56 млрд. км като нация, както и още 3.2 млрд. километра, за да занесат коледни картички.

Те ще похарчат 4.9 млрд. паунда за коледните вечери, ще изядат 308 млн. парчета пуйка и 411 млн. кълнове, 205 парчета коледен кейк и пудинг, поляти с 205 млн. чаши шампанско.

След като подаръците са отворени и вечерята е изядена, ще бъдат изгледани около 205 млн. коледни филма, ще бъдат изслушани 462 млн. коледни песни и ще се играят 2 настолни игри - като половината от тях ще завършaт със спор.

Снимка 330807

Източник: iStock

47% от британците искат да спазят традицията и да прекарат Коледа някъде на студено, докато 30% биха предпочели да разнообразят, отправяйки се към по-топли дестинации.

Трите най-желани дестинации са Австралия, САЩ и Карибския басейн. Канада и Норвегия също са предпочитани дестинации.

"Превозваме хиляди хора през коледния период, които са развълнувани да се съберат отново с приятели и семейство. Много от тях не са се виждали за дълги периоди от време и много от тях изненадват своите близки", заяви Абигейл Комбър, ръководител на марката и клиентското преживяване в British Airways.

Снимка 330808

Източник: iStock

По думите й общото разстояние от 9 млн. км е дълго, но си заслужава, за да видят усмивките на близките си.

В други страни по света, сред които Испания, Австралия и Германия, има разлики в начина, по който хората по света отбелязват празничния сезон. Тези в Испания посещават 8 роднини през ваканционния период, пътуващи общо 256 км - с 64 км повече от британците.

Испанците ще похарчат 2 пъти повече от жителите на Обединеното кралство за срещи с приятели през декември.

Германците ще купуват подаръци само за 6 души, харчейки само 234 паунда - с около 145 паунда по-малко от хората в Обединеното кралство.

Много британци мечтаят да се отправят към Австралия за Коледа, а всеки четвърти от австралийците иска да прекара празничния период във Великобритания.

И въпреки топлото време, което те обикновено се наслаждават, една трета би искала да прекара Коледа някъде на студено.

"Ние превозваме и много хора до Обединеното кралство, които са развълнувани от студа, тържествата и странните ни традиции", каза Комбър.