Ако някога сте искали ли сте да живеете близо до американския президент, сега е вашия шанс. Това обаче би ви излязло много солено или в цифри - 2,4 милиона долара. За тази цена се продава съседна на имот на Джо Байдън къща в предградие Уилмингтън, Делауеър, пише Forbes.

Собствениците са обявили цена от 2,39 милиона долара за имението с 5 спални и площ от 800 квадратни метра. Имотът е построен през 1998 г., а настоящите собственици са го купили за 1,6 милиона долара през 2002 г. Къщата е построена във френски провинциален стил и разполага с кино, фитнес зала и бар.

Новите съседи на Байдън обаче трябва да очакват повишено ниво на сигурност около собствеността си в бъдеще, казват агенти по недвижими имоти. Охраната често блокира улицата и има контролно-пропускателни пунктове за влизане.

Forbes изчислява, че домът на Байдън, който се намира в региона, струва около 1,8 милиона долара. Той е с площ от около 808 квадратни метра. След като продаде имението DuPont от 929 квадратни метра, където Байдън живееше със семейството си повече от две десетилетия, той купи земята за сегашната си къща през 1996 г.за 350 000 долара.

Пазарът на жилища в Уилмингтън и околните предградия, както и голяма част от останалата част на САЩ е нажежен в последно време. Друга, съседна на семейство Байдън къща, е продадена за 1,25 милиона долара през септември 2020 г., според данните на окръга.