Руснаците се интересуват масово от почивки в Шри Ланка тази есен, като търсенето сред руските пътешественици за тази дестинация е скочило няколко пъти. Това се става ясно от информация на Асоциацията на туроператорите в Русия, пише Прайм ТАСС.

Представители на туроператори подчертават, че има резервации както за близкия месец, така и завишено търсене за февруари и март следващата година. Почивки се резервират както групово, така и самостоятелно.

"Дестинацията е интересна за туристи, които търсят почивка на топлия океан, самобитна култура и екзотична кухня на разумна цена", коментират туроператори. Те обясняват, че няколко фактора допринасят за нарасналия интерес на руските туристи към почивки в Шри Ланка, един от които е намаляването на цените на полетите дотам. От значение е и улесненото издаване на визи за руски граждани.

Руснаците се втурнаха да пътуват до островни курорти

Руснаците се втурнаха да пътуват до островни курорти

Островните дестинации вече са между първите десет най-търсени

Освен това, според експерти от туристическия бранш на Русия, летните ваканции в Турция през 2022 г. ще станат по-скъпи. По-специално, цените за настаняване в редица хотели в страната, популярна сред руските туристи, ще останат на нивото от 2021 г., но очакванията са, че повечето хотели ще вдигнат цените поне с 10%.