Илън Мъск е резервирал билет за един от бъдещите полети на Virgin Galactic до Космоса. Това обяви основателят на компанията Ричард Брансън. 

Мъск е платил депозит от 10 000 долара, за да си осигури място за бъдещо пътуване с Virgin Galactic, заяви Брансън в интервю за The Sunday Times. Датата не е определена все още.

В неделя Virgin Galactic първия полет с пълен екипаж до Космоса с космическия кораб VSS Unity. Брансън беше първият милиардер, който достигна до Космоса, побеждавайки основателя на Blue Origin Джеф Безос, който трябва да лети на 20 юли с ракетата New Shepard.

Virgin Galactic има за цел да започне да лети туристи до Космоса през 2022 година. "Илън е приятел и може би един ден ще пътувам на някой от неговите кораби", каза 70-годишният британски бизнесмен.

Цената за билет за едночасово пътуване с космическия самолет на Virgin Galactic е 250 000 долара - това включва и обучението и осигуряване на скафандър. Около 600 души в 58 държави вече са резервирали билет за VVS Unity, включително популярни лица като Том Ханкс, Джъстин Бийбър и Лейди Гага.