McDonald's обяви, че ще дава безплатен сандвич със свинско месо, известен като McRib на почитателите си, но само ако избръснат лицето си.

Веригата за бързо хранене си партнира с No-Shave November, за да раздаде 10 000 сандвича McRib на клиентите в опит да повиши осведомеността на организацията с нестопанска цел, която набира финанси за проучвания, свързани с рака.

За да вземат участие, феновете на веригата за бързо хранене трябва да публикуват снимка в социалните мрежи с гладко избръснатото си лице, предава CNN.

McDonald's заяви, че ще направи любимия сандвич достъпен във всичките си 14 400 американски места за хранене на веригата за първи път от близо десетилетие.

"Нашите брадати фенове знаят брадата и McRib просто не се смесват - повярвайте ми, опитах", заяви вицепрезидентът на американските комуникации Дейвид Товар.

"Със завръщането на McRib в цялата страна, ние помагаме на феновете да се наслаждават на любимия си сандвич, като ги насърчаваме да се обръснат, за да спечелят безплатен McRib. Развълнувани сме, че тази година да си партнираме с No-Shave November, благотворителна организация. "

Феновете могат да влязат, като публикуват своята снимка в публичния си профил в Twitter или Instagram, като използват #Shave4McRibSweepstakes и маркират @mcdonalds.

Първите 10 000 записа ще получат код за безплатен McRib чрез доставка, казва компанията.