Формуляр за кандидатстване за работа на младия Стив Джобс, попълнен от самия него, отива на търг. Кандидатурата за работа на съоснователя на Appe е продадена за 175 000 долара през 2018 г. и сега отново е търг, който трябва да приключи на 24 март, предава Еntrepreneur. 

Молбата за работа е от 1973 г., когато Джобс е само на 18 години и вероятно току що е напуснал колежа "Рийд", в Портланд, Орегон, където следва английска литература за шест месеца.

В молбата за работа има и правописни грешки, включително и изписаното с малка буква фамилно име на Джобс. В описанието Джобс подчертава своя опит и специалните си умения в областта на електронните технологии и дигиталния дизайн.

Като предишен опит създателят на iPhone е написал "дизайнер и инженер в технологиите", като отново с малки букви е записал името на Hewlett-Packard, от където е натрупал известен опит в сферата.

Не се споменава до коя компания е била подадена кандидатурата.

През 1974 г. бизнесменът се присъединява към компанията Atari като техник, където работи със Стив Возняк малко преди да основат Apple.