Airbnb е често предпоричана платфора, към която се насочват пътуващите из различни дестинации. Но в няки градове настаняването чрез услугата излиза по-солено на пътуващите от други места. Маями и Рейкявик например се нареждат в пот 5 на най-скъпите дестинации.

Това сочат данни от проучването на Bloomberg за разходите по настаняване. Индексът включва общо 100 града по света.

За целта на подредбата са използвани данни, базирани на средната дневна цена за настаняване в частни жилища за двама гости, независимо от вида му.

На първо място е Маями, а столицата на Исландия е поставена на пета позиция. Между тях се нареждат Бостън, Дубай и Сан Франциско.

Снимка 301370

Източник: Bloomberg

Според данните разходите за настаняване в Маями са в размер на 190 долара, докато в Бостън сумата е с 10 долара по-ниска. В Дубай средните разходи чрез Airbnb също възлизат на 180 долара. В Сан Франциско настаняването излиза 173 долара, а в Рейкявик сумата е 171 долара.

Отделено от това Bloomberg World Hotel Index изчислява, че хотелите в Рейкявик са сред топ пет за настаняване с категория 3 звезди и нагоре, за двама възрастни в двойна стая. Маями е номер 7 в този индекс.

Сан Франциско, Лос Анджелис и Бостън са трите водещи, заедно със Сиатъл под номер №5. В Сан Франциско наемането на хотелска стая излиза около 288 долара, докато в Лос Анджелис сумата е равна на 283 долара, сочи проучването.