През това лято хората в Австралия ще могат да пътуват до най-атрактивните дестинации в страната на половин цена. Цените на билетите за полети до тях ще бъдат намалени наполовина. Това е част от нова схема на австралийското правителство за подкрепа на сектора.

Списъкът с дестинации включва Голд Коуст и Кернс в щата Куинсленд, Алис Спрингс, както и островите Уитсъндей.

Правителството на Австралия ще покрие останалата част от разходите за пътуванията, както и ще подпомогне сектора с други мерки, като планираният бюджет за това възлиза на 1,2 милиарда австралийски долара или 930 милиона щатски долара, съобщава BBC.

По думите на премиерът на страната Скот Морисън пакетът предвижда 800 000 броя самолетни билета на половин цена за периода между април и юли.

Подобно на останалите големи икономики в света, Австралия също въведе схема за покриването на разходите за заплати през миналата година. Тя обаче ще престане да действа в края на настоящия месец. Туристическият сектор, който традиционно разчита на чуждестранните посетители, ще продължи да се нуждае от подкрепа.

"За да могат хората да запазят работата си, трябва да изпратим тези самолети във въздуха и да заведем туристи на място", коментира Морисън пред местни медии.