Британските пъбове ще функционират и като офис пространство за хора, които искат да се откъснат от работната атмосфера в домовете си, пише Business Insider.

Повече от дузина кръчми предлагат "пакети", които включват маса за работа, силна интернет връзка, както и храна и топли напитки.

"Надяваме се, че инициативата ще позволи на хората малко разнообразие и да не са затворени сами между едни и същи четири стени", каза Джени Хътчинсън - управител на The Culcheth Arms в северозападния град Уорингтън.

Заведението предлага пакет на цена от 12 британски лири (15 долара) на ден за неограничено количество кафе или чай, интернет връзка и храна.

Определяйки печеливша ситуацията, мениджърът на кръчмата казва, че инициативата позволява на тези, които са работили от вкъщи, да се върнат към разнообразния живот, като същевременно помагат на заведенията в изключително трудното за тях време.

"Бизнесът ни след COVID-19 беше много добър. Ние се бяхме приспособили към ограниченията и успяхме да запазим бизнеса си. Въпреки това,ограничителният час в 22 часа сериозно се отрази на оборота ни и ако продължи така, ще имат сериозен ефект не само върху нашата кръчма, но и върху индустрията на хотелиерството" управителят на кръчмата.

"Има голям интерес към това, което предлагаме, като резервациите идват бързо", каза Крейг Лийт, съсобственик на "Farmers Arms" в Уелс. "Ние сме в режим на оцеляване и трябва да се адаптираме към всяка ситуация". коментира той.

Инициативата се появи две седмици, след като британският премиер Борис Джонсън обяви вечерен час в барове, кръчми и ресторанти в цялата страна, за да спре втората вълна от коронавирусни инфекции.

"Това е моментът, в който трябва да действаме", заяви Джонсън, по време на обявяването на допълнителни мерки за индустрията, включително глоба от 200 паунда ($256) за сервитьори, които не носят маски.

"Съжалявам, че това ще навреди на много бизнеси, които просто се изправят на крака", добави той.

Великобритания регистрира над 13 800 нови случая на COVID-19 в петък, като огнища има в северните и източните райони