Запознайте се с Макс Хейдън. 16-годишен жител на Ню Джърси се превърна в истински предприемач по време на пандемията като е спечелил приходи от 1,7 милиона щатски долара приходи, пишат американските медии. Как ли? Продавайки онлайн различни изчерпани артикули като включително видео игри и... външни нагреватели.

В интервю за The Wall Street Journal тийнейджърът-предприемач говори за своя процъфтяващ онлайн бизнес за препродажба, което вече е превърнал в данъчнозадължено дружество с ограничена отговорност.

Проучване: Милениълите и поколението Z харчат повече днес, отколкото преди кризата

Проучване: Милениълите и поколението Z харчат повече днес, отколкото преди кризата

Те може да изпуснат влака да създадат спестявания за следващите етапи от живота си

Цената на успеха

Хейдън е реализирал печалба от 110 000 долара през 2020 г., като е закупил и препродавал почти всичко, за което се е сетил - от видео игри и конзоли до външни отоплителни уреди и надземни басейни. И то на приблизително двойна цена на дребно.

Тайната за успех на Хейдън е в бързо закупуване на артикули, които бързо след това са били изчерпвани заради пандемията. След това, младежът успява да ги продаде на клиентите си на доста завишени цени.

Едни от първите продукти, които продава са машинки за подстригване, които бяха все по-търсени, когато фризьорските салони затвориха. Хейдън е отделял по 40 часа седмично на онлайн бизнеса си - останалото време е било за училището, отново онлайн.

Започвайки бизнеса си от гаража на родителите си, днес предприемачът има собствен офис и дори отдава под наем собствен склад. Милионерът вече си има и служители - наема двама приятели, на които плаща по $15 на час, за да помагат при запитвания и поръчки за опаковане.

Финансовите съвети, които милениалите дават на поколението Z

Финансовите съвети, които милениалите дават на поколението Z

Спестяване и планиране на финансите - сред най-важното

Младият американец е един от многото представители на т. нар. поколение Z. Родени след 1997-а година, все повече от тях намират нови и иновативни начини да печелят пари онлайн.

Много от тези млади предприемачи, включително героят на тази история, препродават артикули на сайтове като Amazon или Facebook.По последни данни, някои от младите бизнесмени печелят до 300 000 долара годишно, продавайки дрехи втора употреба в различни приложения, които им позволяват да купуват дори къщи и автомобили, преди да са завършили колеж.

Най-младият милиардер в света е тийнейджър, който притежава бизнес с операции и в България

Най-младият милиардер в света е тийнейджър, който притежава бизнес с операции и в България

Той притежава богатство на стойност 3,3 милиарда долара