Бернар Арно, четвъртият най-богат човек в света и най-заможният в Европа, добави 4,3 милиарда долара към състоянието си в сряда. За това помогна силното търсене на китайските потребители на луксозни стоки от бранда LVMH.

Акциите на базираната в Париж група поскъпнаха с 6,9%, като така записаха най-големия си ръст от средата на 2016 година насам. Това се случи след като печалбата за четвъртото тримесечие изпревари очакванията на анализаторите.

Богатството на Арно се е увеличило с 8,3 милиарда долара от началото на годината и към днешна дата то възлиза на 76,9 милиарда долара, показват данни на Bloomberg.

С натрупаните средства той се доближава до третият най-богат човек в света Уорън Бъфет, чието богатство се изчислява на 84,8 милиарда долара.

Най-голям принос за успеха на LVMH носи марката Cristian Dior. Арно влиза в бизнеса с луксозни стоки през 1984 година като купува фалиралата текстилна група, която по това време държи Dior.

През миналия месец групата обяви нова мащабна сделка - тази за луксозния хотелски оператор Belmond, който ще придобие срещу 2,6 милиарда долара.