Хенри Счук е на 23 години, когато заедно с приятеля си и съученик Кърк Браун решават да започнат свой собствен бизнес. За целта те стартират с капитал от 25 000 долара като започват да продават технологии за т.нар. бизнес разузнаване или бизнес интелиджънс.

Днес и двамата са милиардери, след като акциите на тяхната фирма ZoomInfo Technologies поскъпнаха с 15% до 44,76 долара на борсата в Ню Йорк, а само преди седмица тя направи своето първично публично предлагане (IPO).

Ръстът в цената на книжата увеличи пазарната капитализация на дружеството до 17,1 милиарда долара, пише Bloomberg. През първия ден на търговия акциите записаха 62% ръст.

Според данните в проспекта на компанията за IPO-то става ясно, че Счук притежава дял от 10% от компанията, а Браун - такъв от 7,3%. Това означава, че само седмица след излизането на ZoomInfo на борсата двамата вече са милиардери.

Счук и Браун са основатели на фирмата DiscoverOrg, която създават през 2007 година две години след като завършват висшето си образование в Лас Вегас. През миналата година те сменят името на дружеството на ZoomInfo след сделка за обединението с техен конкурент.