Основателят на една от най-голмите платформи за електронната търговия Amazon - Джеф Безос, планира до края на живота си да дари по-голямата част от своето богатство, оценено нетно на $124 милиарда долара, съобщава CNN.

Пред интервю за американската медия милиардерът заяви, че ще насочи по-голямата част от сумата за борба с изменението на климата и подкрепа на хора, които могат да обединят човечеството, изправено пред дълбоки социални и политически разделения.

Въпреки че Безос не е конкретизира бъдещите инициативи, които ще подкрепи, или какъв дял от състоянието си предвижда да дари, това е първият път, когато той обявява, че ще раздаде по-голямата част от парите си.

През май месец тази година основателят на Amazon дари още $100 милиона на нестопанска организация.

Джеф Безос дари близо 120 милиона долара на неизвестна организация

Джеф Безос дари близо 120 милиона долара на неизвестна организация

Според документацията Безос е прехвърлил 47 727 акции на Amazon на неназована организация с нестопанска цел

Според документация, цитирана от американските медии тогава, Безос е прехвърлил 47 727 акции на Amazon на неназована организация с нестопанска цел, на обща стойност $118 милиона.

Безос извършва по-голямата част от филантропията си именно чрез подаръци от акции на Amazon, които получаващата организация с нестопанска цел има право да продава, без да плаща данъци върху капиталовите печалби.