След като за кратко оглави списъка на най-богатите хора на света на Forbes, Илън Мъск бързо се върна на второ място след главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Това се случи след срив на акциите на компанията за електромобили Tesla, което доведе и до спад от 13,5 милиарда долара на богатството на Мъск, предава Business Insider.

Миналата седмица Мъск детронира Безос от позицията на най-богат човек в света, което беше резултат от нарастването на състоянието му с над 150 милиарда долара за година, а само преди година нетното cъcтoяниe нa ocнoвaтeля нa Теѕlа бeшe пoд 40 милиapдa дoлapa.

Акциите на Tesla обаче паднаха с близо 8% в началото на седмицата, което беше най-големият им еднодневен спад от края на септември. По изчисления на Forbes, това води до спад на общото му богатство до 176,2 милиарда долара. За сравнение състоянието на Безос е 182,1 милиарда долара.

Вече е официално: Илън Мъск е най-богатият човек в света

Вече е официално: Илън Мъск е най-богатият човек в света

Той е с $9,5 милиарда преднина пред Джеф Безос, който застана на тази позиция през 2017-а

Въпреки немалката загуба на Мъск, той все води с над 20 милиарда долара главния изпълнителен директор на френския конгломерат за луксозни стоки LVMH Бернар Арно, който е и третият най-богат човек в света, според оценки на Forbes.

Към вторник сутринта Мъск все още оглавява индекса на милиардерите на Bloomberg, според който той има 194 млрд. долара в сравнение Безос, който притежава с 183 млрд. долара, според индекса. Изчисленията сочат, че Мъск губи 15,6 милиарда долара от вчера до днес.

Въпреки, че Мъск не взима тлъста заплата от своите компании, той има приблизително 20% дял в Tesla и 48% в авиокосмическата корпорация SpaceX.

Компанията на милиардера имаше добра година, продавайки близо 500 000 автомобила, а акциите й нарасна със 740% през годината.

Миналата седмица, след като Bloomberg обяви Мъск за най-богатия човек в света, той написа в Twitter: "Колко странно. Е, обратно на работа ..."

Неотдавна Мъск обяви, че продава цялото си имущество, за да финансира бъдещото колонизиране на Марс. Преди по-малко от месец изпълнителният директор на Tesla продал четири луксозни имения в Бел Еър в Лос Анджелис за 60 милиона долара. Те са купени от известния строителен предприемач Арди Тавангарян, по информация на Mansion Global.

6 принципа за успех в бизнеса от гениалния Илон Мъск

6 принципа за успех в бизнеса от гениалния Илон Мъск

Най-богатият човек в света дава рецептата за успех