От 100 жени в тазгодишната класация на милиардите на Forbes, 28 от тях са натрупали богатството си, благодарение работата си в сектора на технологиите.

Общото им богатство се равнява на над 37 милиарда долара. Повечето от тях имат собствен бизнес - от сайта за запознанства Bumble на Уитни Улф, до доставчика на облачни услуги Confluent.

Повече от половината от жените милиардери от технологичния сектор са основатели на собствен бизнес, но две от най-богатите от тях са служители на големи технологични компании. Това са Шерил Сандбърг от Facebook (с богатство от 1,9 милиарда долара) и Мег Уитман от eBay (6,4 милиарда долара).

Търговията на дребно и модната индустрия са другите два сектора, от които излизат най-много жени милиардери. В тези сектори има 20 жени с обща стойност на богатството от 19,5 милиарда долара.

Най-богатата жена в тази категория е Джуди Лав - 84-годишен предприемач с богатство на стойност 5,2 милиарда долара, което я нареди под номер 4 в тазгодишната класация. Тя е съосновател на веригата Love"s Travel Stops & Country през 1964 г. със съпруга си Том.

Ким Кардашиян също попада с тази категория. Тя основава компанията Skims. Богатството й се оценява на 1,2 милиарда долара.

Медиите и развлекателната индустрия са на трето място по най-голям брой на "излъчени" жени богаташи. В тези сектори има 12 жени милиардери и милионери с общо богатство от 7,16 милиарда долара.

Опра Уинфри оглавява тази категория с приблизително 2,7 милиарда долара богатство. В тази категория също са съоснователят на Black Entertainment Television Шийла Джонсън, Тейлър Суифт и телевизионната водеща Елън Дедженерис.

На четвърто място е секторът на финансите, следван от здравеопазването, строителството и инженерния сектор.