Илон Мъск си върна мястото на най-богатия човек в света, след като за кратко загуби титлата от Бернар Арно. Богатството на Мъск нарасна заради почти 70% скок в цената на акциите на Tesla тази година. Компанията се радва на по-голямото търсене на своите електрически превозни средства, след като намали цените на няколко модела, предаде Bloomberg.

Акциите на Tesla поскъпнаха с 5,5% до 207,63 долара в 16:00 часа. в Ню Йорк, увеличавайки нетното състояние на Мъск до 187,1 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. За сравнение богатството на Арно е 185,3 милиарда долара. 73-годишният френски магнат стои зад компанията за луксозни стоки LVMH.

Мъск стана първият богаташ, който някога е загубил 200 милиарда долара от състоянието. Той беше "избутан" от върха на индекса на богатството на Bloomberg за повече от два месеца след рязък спад в Tesla.

Мъск дари акции на Tesla за почти $2 милиарда

Мъск дари акции на Tesla за почти $2 милиарда

През 2021-ва той дари акции на стойност 5,74 милиарда долара

По думите на Том Нараян, анализатор от RBC Capital Markets, намаленията на цените на електромобилите Tesla са стимулирали търсенето на превозни средства. "Ще има търсене на продукта на Tesla дори в условията на по-голяма конкуренция с електромобили", пише Нараян.